Doe Therapie
praktijk voor psychomotorische therapie

Ons team

 

Monique Plaggenmars- Beerens

Praktijk houder en psychomotorisch therapeut.

Ik ben geboren in 1988, getrouwd en moeder van een zoon en dochter. Op de middelbare school was al snel duidelijk dat ik niet vrolijk wordt van een beroep waarbij je moet stil zitten. Wel wilde ik toen al graag iets voor een ander betekenen en was ik actief in het verenigingsleven van een zwemclub. Sporten was en is mijn uitlaat klep, daarbij vind het erg interessant om het psychische- en mentale aspect hierbij mee te nemen. Dat ik uitkwam bij de opleiding tot psychomotorisch therapeut was dan ook geen verassing. Door middel van sport en spel, lichaamsgericht werken kijken naar mentale gezondheid is mijn passie.  

Belangrijk vind ik dat een mens plezier heeft in wat hij doet en op die manier inzichten krijgt in zijn eigen handelen. Daarnaast ben ik van mening dat zorg op maat moet worden aangeboden. Niet ieder kind en daarbij de ouders of volwassene zijn klaar voor een stap naar een instelling of de ggz. Daarbij zijn daar vaak lange wachttijden Naar mijn mening is er niet voor niets een zorgvraag en is er op dat moment hulp nodig. Het is voor mij dan ook een droom om dat in een eigen praktijk vorm te kunnen geven.  


Niels van de Wijngaart

Psychomotorisch therapeut.

Voorstellen van Niels binnenkort hier te vinden. 

Samenwerkingen

Axcensa, praktijk voor Psychologie

GZ- Psycholoog, Mirjam ter Riet

Als GZ-psycholoog en trainer heb ik een passie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Op een energieke en integere wijze streef ik ernaar het beste in mensen naar boven te halen. Mensen (weer) in hun kracht zetten, ze vertrouwen geven en gezamenlijk een positief toekomstbeeld creëren is wat ik het liefste doe.
Ik help mensen hun balans te (her)vinden, zodat zij weer optimaal kunnen functioneren in de maatschappij, op het werk en/of in hun privé-omgeving.
“Het is mooi om mensen te kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. Op basis van mijn kennis en ervaringen kan ik in korte tijd inschatten wat er speelt en wat er nodig is om een stap verder te komen.” – 
Ik vind het belangrijk om samen met betrokken partijen samen te werken. Mijn ervaring leert dat een zorgvuldige afstemming, concrete afspraken over verantwoordelijkheden en acties vaak leiden tot een sneller en beter resultaat, zonder terugval. Zo zoek ik vaak contact met diverse behandelaren (huisarts, psychiater, fysiotherapeut, haptonoom etc.), maar betrek ook vaak de directe omgeving in het proces.
Mijn werkwijze is praktisch, positief en oplossingsgericht. Mijn interventiestijl is bij voorkeur zo licht mogelijk en zo diep als noodzakelijk, met als doel om met vertrouwen een stap verder te komen. Instrumenten die ik hiervoor inzet zijn onder andere:  Traumatechnieken zoals o.a. Imaginaire Exposure en Rescripting, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Schematherapie, Acceptance en Commitment Therapie (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Hartcoherentie & Mindfulness en Lichaamsgericht (sensorimotor psychotherapie, haptonomie, etc)


“Ik heb Mirjam leren kennen als een warm persoon die enthousiast is over haar vak, bevlogen is in alles wat ze doet, positief, intuïtief en enthousiast te werk gaat en die samen met mij heeft gekeken wat helpend, maar vooral passend was.” – Mijke (cliënt)

website Axcensa:

 https://www.kiezz.eu ezz.eu